Achtergrondinformatie verzwaringsproducten

Verzwaringskussen
Het gewicht van dit fijne kussen geeft diepe druk, hierdoor kunnen (hoog gevoelige) kinderen/ volwassen hun eigen lichaam beter voelen. Zo komen ze sneller tot rust, waardoor ze lekkerder in hun vel zitten en zich beter kunnen concentreren (en rust kunnen vinden) op school en thuis. Het verzwaringskussen kan je gebruiken voor diepe druk op het lichaam. Hieronder volgen enkele manieren waarop je de verzwaringskussen kunt gebruiken:

Hulp bij het inslapen: Leg het kussen op de rug en/of de benen. Het kind zal snel tot rust komen en de vermoeidheid voelen.

Rust in het hoofd van denkers: Leg het kussen op de benen voor meer rust.

Leren stilzitten: Leg het kussen op schoot, bijvoorbeeld tijdens de les, het eten of een andere zittende activiteit.

Om overprikkeling te voorkomen: Leg het kussen op schoot. Dit kan zowel thuis als op school. Het kind/volwassenen voelt zijn lichaam bewust en door de diepe druk dempt het de omgevingsprikkels meer en zal je meer rust ervaren.

Verzwaringsdeken

Verzwaringsdekens worden gebruikt om diepe druk te geven. Bijvoorbeeld bij mensen met Autisme, ADHD of HSP. Zij worden rustiger door deze diepe druk te ervaren. De deken wordt gebruikt om te kunnen ontspannen, kalmeren en om beter te kunnen slapen. Het gewicht van de deken zorgt ervoor dat je je lichaam beter gaat ervaren.


Een verzwaringsdeken wordt over het gewone dekbed gelegd en werkt als een soort inbakering. Het geeft een veilig beschermd gevoel, zoals een omarming, waardoor  de gebruiker  meer rust ervaart. Daarnaast wordt het gevoel van veiligheid vergroot.

De deken kan elk moment gebruikt worden, zowel overdag als ’s nachts.

Een verzwaringsdeken kan worden gebruikt voor kinderen vanaf 1.5 jaar en is ook geschikt voor volwassenen.

Verzwaringsslang
Je kunt de verzwaringsslang gebruiken over je schouder, op je schoot leggen of fijn vast houden. Door de diepe druk en het zachte gevoel is de slang rustgevend en kunnen kinderen/volwassen zich beter concentreren. De verzwaringsslang is ideaal voor bewegelijke en hyperactieve kinderen/volwassen en voor diegenen die veel aan het denken zijn.

Verzwaringskraag

De verzwaringskraag biedt rust en ontspanning bij activiteiten. Hij geeft een oppervlakkige (tactiele) en diepe ontspanning (proprioceptief). Hij verlaagt de spanning in de nek en schouders, geeft meer lichaamsbesef, met een verhoogde concentratie en ontspanning tot gevolg. Activiteiten die als stressvol ervaren kunnen worden, kunnen door gebruik van de kraag als meer ontspannen worden ervaren.


De kraag is bijvoorbeeld goed te gebruiken bij Autisme, prikkelingverwerkingproblemen, concentratieproblemen, HSP, ADHD en gespannen schouders.

 

Friemelmat

Stilzitten in de klas of de auto en wachten in een rij is best lastig. Met de sensilief friemelmat wordt dit wat makkelijker. Pak de sensilief friemelmat en friemel de knikker door de doolhof. Het kind is geconcentreerd bezig en het is ook nog goed voor de motorische ontwikkeling.

Voor op school, thuis en onderweg een handig hulpmiddel!

Afmeting: 20 bij 20 cm. Wasbaar op 30 graden.

Ook te koop bij andere si winkels. Maar hier net even persoonlijker, omdat jij voor je kindje je eigen stofje kunt uitkiezen. Voor nog meer friemelplezier!